HTML

Csámborgó

csámborgásaimról

Friss topikok

2009.06.17. 18:11 B à la Brown

Válság és Vakáció

nos, egyszer csak kitört a vakáció, mármint legalábbis a gyerekeknek meg a pedagógusoknak. kíváncsi vagyok, hogy olvasóim merre indulnak csámborogni idén. pár embert már tudok, ki a balatonra, ki a fertő tó körüli biciklizésre indul, van aki a hegyek közé salzburgba, van aki marokkóba, szóval azért mennek az emberek. válság ide vagy oda, ismerőseim utaznak. akinek van kedve, kommentben írja meg merre megy a nyáron, esetleg azt is milyen költségkímélő megoldást alkalmaz.

ma olvastam egyébként egy felmérést a témáról:

"A nyugat-európaiak kevesebb mint kétharmada készül vakációzni
Hét nyugat-európai ország 3 és fél ezer lakosát megkérdezve az Ipsos közvéleményt kutató cég azt állapította meg, hogy a lakosság 64 százaléka tervez nyári nyaralást. Eszerint a recessziós gazdasági helyzet nem sokat változtatott az emberek utazási kedvén, mivel tavaly 67 százalék mondta ugyanezt. Jobban csökkent a megkérdezettek vakációs kiadási terve: az idén a családok átlag 2066 eurót szánnak nyaralására, tavaly az összeg 2206 euró volt. Az Ipsos szakembere ennek alapján úgy értelmezi, hogy luxuskiadásnak kell tekinteni a nyári nyaralást, ezért mérsékelték a büdzséjét a jelentősnek mondható közel tíz százalékkal. A vakációs utazást átlagban "legalább 4 éjszakás" programnak tervezik." Forrás: MTI

mondjuk nekem esélyem sincs még 2000 eurót sem költeni nyugati utastársaimhoz hasonlóan. viszont 140 euróból 9 éjszakát sátrazunk a festő olasz tavak vidékén meg svájcban, a lugánói tó partján, ma foglaltam kempinget. a repjegyet már régen megvettem, két főre fapadossal 18 ezer forint a budapest-milánó-budapest minden illetékkel. szóval két főre 10 nap Olaszország-Svájc két főre 60 ezerért sok?:)

illusztrációul két kép, amit szintén olaszországban fotóztam 3 éve, a riviérán, portovenere falucskában, liguriában. két vénusz mászik ki a vízből :))

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://belabarna.blog.hu/api/trackback/id/tr761191670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása