HTML

Csámborgó

csámborgásaimról

Friss topikok

2009.06.28. 23:17 B à la Brown

Agyhalott lánclevélküldő ismerőseim

mától kezdve agyhalottnak tekintem azt, aki ismerőseim közül a beteg kislányos lánclevelet továbbítja! a legmegdöbbentőbb azonban az, hogy a továbbküldők között a legtöbb a diplomás, és az olyan, aki kommunikációt és médiát tanult, s ellenőrizetlenül továbbítják a sok hoaxot... csak hogy a nagyságrendet vázoljam: ma 10 (!!!!) ismerősöm küldte el a beteg kisbabás levelet. 5 olyan ismerőstől is kaptam ma egyébként olyan levelet, amelyben csupán az emilcímük mellett jelszavukat, meg ilyesmiket kell megadni. megáll az ész. a beteg kislányos lánclevéllel egyébként nem csak nekem okoznak kárt a küldők, hanem bizony a levélben szereplő igazi névnek is. a néven kívül azonban minden kamu a dologban. (forrás: http://www.reggel.hu/index.php?apps=cikk&cikk=194035)

 

Három éve terjesztik, hogy rákos a gyerekük
[2008.11.30]

A család először azt hitte, hogy csak egy rossz viccről van szó, hiszen a gyereknek semmi baja. Aztán elárasztották őket a levelek.

 

A család először azt hitte, hogy csak egy rossz viccről van szó
Megrázó levél kering a világhálón: egy apa segélykiáltása daganatos gyermeke megmentéséért. A végén szerepel a név és a cím is. A probléma csupán az, hogy bár mindkét adat valódi, a történetből semmi sem igaz.

 

„Helló! Kérlek benneteket, hogy küldjétek tovább! Én egy 29 éves apuka vagyok. Nekem és a feleségemnek gyönyörű életünk volt. Hála Istennek van egy gyermekünk is! Nemrég az orvosok daganatot fedeztek fel a kicsi agyában és testében. Az egyetlen út, hogy megmentsük, a műtét. Sajnos nincs elég pénzünk rá. Az AOL és a ZDNET beleegyezett, hogy segít nekünk. Az egyetlen út, hogy segítsenek, az, hogy elküldöm Neked ezt az e-mailt, s Te tovább küldöd. Az AOL nyomon követi ezt levelet és számolja, hogy hány ember kapta meg. Minden ember, aki megnyitja ezt az e-mailt, és tovább küldi, emberenként 32 ft-ot szerez nekünk! Kérlek, segítsetek!!  Köszönjük!!!!!”  A drámai kérés végén ott a név: Maróti Szabolcs, és egy veszprémi cím.

„Három éve kezdődött ez az őrület – sóhajt Maróti Rezső, az állítólagos levélíró apja. – Megszületett a kisebbik unokám, s egyszer csak elkezdtek hívogatni ismeretlenek. Először azt hittük, csak egy rossz viccről van szó, hiszen szerencsére a gyereknek semmi baja. Aztán nem telt bele néhány hét, és elárasztottak minket a levelek. Volt, aki tanácsokat adott, mások természetgyógyászok címeivel bombáztak. Olyan is akadt, aki pénzt tett a borítékba, s bár csak pár száz forint volt, ezt természetesen azonnal visszaküldtük.”

A helyzet akkor vált borzasztóan kényelmetlenné, amikor ismerősökhöz is eljutott a hamis segítségkérés. A család nem győzött magyarázkodni. Arra tippeltek, csakis olyasvalaki lehetett a levél elindítója, aki jól ismeri őket, hiszen az e-mail nagyjából akkor került fel a világhálóra, amikor náluk valóban született egy kisbaba. A pontos név és cím megadása is ezt a sejtést erősíti. Ám az álhír keletkezési helyét éppúgy nem lehet kinyomozni, mint ahogy a levélben említett „e-mail nyomon követés” is lehetetlen. „Gondoltunk arra, hogy a rendőrséghez fordulunk, de semmit sem értünk volna vele – mondja Maróti Rezső.

– Három éve tart ez az egész, szerintem a levél kitalálója már el is felejtette, mit tett. A baj csak az, hogy az álinformáció az interneten önálló életre kelt, s most már önmagát gerjeszti. Még most is négy-öt telefonhívást kapok naponta. A név és a cím alapján ugyanis bárki percek alatt megtudhatja a számom.”

A férfi megtehetné, hogy lecseréli a számát, de ezt nem hajlandó megtenni. Azt mondja, sokan csak ezt ismerik. A titkosítást viszont lehet, hogy kérni fogja. „Sokat gondolkodtam, vajon mi lehetett a levél írójának célja – mondja. – Talán így akart hozzájutni mások e-mail címeihez. Nem tudom. Az viszont biztos, hogy aljas dolgot tett.”

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://belabarna.blog.hu/api/trackback/id/tr171214567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása