HTML

Csámborgó

csámborgásaimról

Friss topikok

2009.08.25. 01:32 B à la Brown

Afrika lakossága elérte az egymilliárd főt

egri barátaim nemrég jöttek haza afrikából, három hetet csámborogtak a fekete kontinensen, velük volt egykori egyetemista kolesztársam is, szóval sok-sok geográfus. róluk majd később, ez a poszt egy mai hír miatt született, idézem:

"Afrika lakossága elérte az egymilliárd főt - közölte a  BBC brit rádió az USAID amerikai humanitárius szervezetre hivatkozva. A jelentés szerint Afrikában jelenleg átlagosan 5,3 gyereket szülnek a nők, és ilyen szaporodás mellett negyven év múlva, 2050-re a kontinens lakosainak a száma megduplázódhat, és eléri a kétmilliárdot. Jelenleg a Földön 6 milliárd 777 millió ember él, míg 1900-ban 1,6 milliárdos volt a bolygó lakossága. Becslések szerint 2012-ben születik meg a Föld hétmilliárdodik lakosa. Népességkutatók a pontos időpontont is megbecsülték, szerintük ez 2012. október 18-án, pontban 0:36 perckor következik be."

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://belabarna.blog.hu/api/trackback/id/tr21336324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása