HTML

Csámborgó

csámborgásaimról

Friss topikok

2009.09.20. 11:47 B à la Brown

Bifidus esensis (Gál Gábor fotóival)

szombat este végre színházban voltam újra, naggyon jó volt. a bifidus esensist néztem, élveztem. alábbiakban idézek a rendezőről, meg a szereposztást, meg pár próbaképet mellékelek gál gábortól (még több kép: heol.hu)

"- Régóta foglalkoztat a téma, hiszen képviselek egy generációt, amely keresi a helyét ebben az értékvesztett világban. A vadkapitalista nagy szabadságban rabokká váltunk, megbénultunk a lehetőségektől. Mintha válogatás nélkül mindent bezabálnánk. Az utóbbi időben nap mint nap csak gazdasági válságról beszélünk, de nem foglalkozunk önmagunk, a család, a társadalom válságba kerülésével. Azt is izgalmas témának találom, hogy mi, magyarok genetikusan hogyan reagálunk erre… Ezért kifejezetten a harmincas korosztály impulzusain keresztül jelenik meg a darabban, de a probléma mindenkit érint. Tárgyak pótolják a kapcsolatokat, vásárlás a simogatást. Az előadás egy kiürült világról, tehetetlen, sodródó fiatalokról, pótcselekvésekről szól. Több síkon beszél erről: a tánc, a mozgás és a próza nyelvén. Összefüggéstelen, súlytalan, durva, nyers mondatokkal a próza inkább elfedi a valóságot. Közben a tánc és a testbeszéd őszintén vall az érzésekről." - Barta Dóra rendező a darabról

Mozgás!-színház
Bret Easton Ellis novelláinak felhasználásával, Bart István fordításának felhasználásával írta: Almási-Tóth András
16 éven felülieknek!

Szereposztás
Susan, anya:Mészáros Sára
Martin, tv mágus:Schruff Milán
Mary Ann, mágus partnere:Bozó Andrea
Elena:Járó Zsuzsa
Eddy:Nagy András-
Tim, Cola:Bányai Miklós
Szuperférfi:Csere Zoltán
Darlene:Rubi Anna
Patty:Kulcsár Noémi
Creatures of the night:Túri Lajos, Horváth Zita, Kulcsár Noémi, Rubi Anna, Csere Zoltán


Rendező:Barta Dóra
Koreográfus:Barta Dóra
Díszlettervező:Gróf Gyula
Jelmeztervező:Földi Andrea
Asszisztens:Mirkóczki Zita
Súgó:Bajusz Orsolya
ügyelő:Bajusz Orsolya
Rendezőasszisztens:Ivády Erika

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://belabarna.blog.hu/api/trackback/id/tr241394268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása