HTML

Csámborgó

csámborgásaimról

Friss topikok

2009.12.25. 18:54 B à la Brown

"Központi Kocsma"

a családi karácsonyi együttlét mellett persze csajokkal is cseteltünk az ünnepek alatt, na és persze dolgoztam is:) cikket írtam egy lengyel gyógyhelyről. megnéztem mit írnak róla a neten, és még mindig megdöbbenek a félrefordításokon. namármost, amikor van egy hatalmas üvegház-ÁSVÁNYVÍZcsarnok, ahol források fakadnak, meg pálmaházként funkcionál, nos, azt "KÖZPONTI KOCSMÁNAK" fordítani legalábbis extrém balfékség kategóriájába tartozik. oké, hogy a lengyel "Pijalna Glówna" szóból részegen lehetne ilyenre következtetni, nadeazértmár no. a baj az, hogy ezt sajnos komolyan gondolta a fordító

idézem a barmot: "A város központjában levő, festői sétányon végighaladva többek közt megtekinthetjük a műemlék értékű Régi fürdőt, valamint az üveges kialakítású Központi Kocsmát."

na, így néz ki a "kocsma" kívülről és belülről (lásd lenti képek). amúgy azért foglalkoztam ezzel a hellyel, mert ennek van a legtélibb hangulata. amilyen téli hangulat most ugye nincsen. sőt, gépelésem idején is, este hétkor 12,6 fok van egerben, karácsony napján.

Szólj hozzá!

Címkék: lengyelország krynica


A bejegyzés trackback címe:

https://belabarna.blog.hu/api/trackback/id/tr481622868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása