HTML

Csámborgó

csámborgásaimról

Friss topikok

2010.01.08. 19:50 B à la Brown

Egy tökéletes este

séta a ropogós hóban, egy jó beszélgetés közben egy pohár finom bikavér - már ez is elég lett volna, de volt még ebben az estében egy jó darab, egy jó rendezés, sok jó színész, aztán egy beszélgetés a pohár bor mellett íróval, rendezővel, színésznővel, ja és ne felejtsük el, ősbemutató volt. alább mellékelem a hivatalos sajtóanyagot, egy képet a darab írójáról (forrás: kikötő) és egy (saját) képet a színházról csütörtök éjfél körül. hihetetlenül imádok hóban járni színházba. tudom, hogy most azt gondoljátok, hogy nincs összefüggés, pedig dehogynem. :))))

akkor a sajtóanyag:

Folytatódik a trilógia
Január 8-án mutatja be a Gárdonyi Géza Színház társulata A törött nádszál című drámát. Ez Márton László történelmi trilógiájának harmadik része; harmonikusan illeszkedik a korábbi részekhez, melyeket már megismert és megkedvelt az egri közönség.
Zsigmond, miután megszilárdította hatalmát, Prágába utazik, hogy a törökök elleni újabb hadisegélyről tárgyaljon. Azonban Erdélyben elterjed, valójában le akar mondani a fejedelmi székről, és át akarja adni Erdélyt a császárnak. E híresztelések nyomán a fejedelmi udvarban újult erővel tör ki a hatalmi harc – írja a darabról Radnóti Zsuzsa.
„Ha rátámaszkodunk egy nádszálra, az átszúrja a kezünket, mint ahogy Zsigmond sem támasza az országnak” – mondja Csizmadia Tibor. A rendező szerint a történelmi játék kerüli az aktualizálást, mégis a mához szól, megszólalnak benne a mai életérzések is. Ha elhangzik egy-egy olyan mondat, ami a mai társadalmi vagy politikai helyzetre rímel, az természetesen a nézőben is rezonanciát kelt. Ez a színház dolga, hogy valamilyen módon megmutasson, felkavarjon és élményt jelentsen a nézőnek. (pcs)
 

Szólj hozzá!

Címkék: márton lászló csizmadia tibor a törött nádszál


A bejegyzés trackback címe:

https://belabarna.blog.hu/api/trackback/id/tr401657520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása