HTML

Csámborgó

csámborgásaimról

Friss topikok

2009.03.30. 20:45 B à la Brown

Zwack Múzeum és Látogatóközpont

"Bizonyára hallott már II. József udvari orvosáról. De vajon tudja-e, honnan származnak az első magyarországi neonreklámok? És az ország egyik legrégebben kedvelt plakátja? A Zwack család históriája ilyen és ehhez hasonlóan érdekes kérdésekre ad választ a történelemmel párhuzamosan haladva ezen a kiállításon.

A kiállított tárgyak között olyan érdekességek is szerepelnek, mint a lóvontatású italszállító kocsik „üzemanyagának” főkönyvi nyilvántartása, az első világháború idejéről származó különleges képeslap, Ady Endre Milyttához, Zwack Péter nagynénjéhez írott versei, svéd útlevél, amelyet annakidején Wallenberg állíttatott ki Zwack Péter számára, hallhatjuk a BBC magyar adását a partraszállás napján, Zwack Péter chicagói beszédét 1956-ból, amikor alapítványt hozott létre a menekültek megsegítésére. Feltűnnek a rendszerváltás képei, és eljutunk az új évezredbe is, ahol a népszerű ital már a közelebbi galaxisok felé kacsingat…
Az ital és a család hat generációs története ugyanis maga a történelem, az ország története is.

A tartalmas kiállítást egy másik érdekesség követi, Európa legnagyobb, 15000 darabot számláló minipalack gyűjteménye. A múzeum gyűjteményének egy jelentős része, valamint a minipalack gyűjtemény egyik gyárunk nyugalmazott igazgatójának, Gerencsér Emilnek a szorgos gyűjtő munkáját dicséri."

- forrás: www.zwack.hu

szóval csütörtökön a magyar televízióból egy könnyed pesti sétával átgyalogoltunk a kommos hallgatókkal a soroksári útra, ahol a zwack látogatóközpontját (1095 Budapest, Soroksári út 26.) szemléltük meg tüzetesen:)

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: zwack látogatóközpont


A bejegyzés trackback címe:

https://belabarna.blog.hu/api/trackback/id/tr991036067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása