HTML

Csámborgó

csámborgásaimról

Friss topikok

2009.02.08. 23:35 B à la Brown

Baudelaire sírjánál

pár poszttal ezelőtt baudelaire verset idéztem utazás témában. nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar eljutok baudelaire sírjához, párizsba, a montparnasse temetőbe. ez a 19 hektáros terület 1200 fájával az egyik legfontosabb párizsi zöldterületnek számít, februárban persze nem zöld, de terület. híres írók közül itt található többek között beckett, ionesco, tristan tzara, maupassant, valamint sartre és simone de beauvoir köös sírja is. térkép van a bejáratnál. teleki blanka is itt nyugodott nemrégenig, s itt van a híres fényképész, a halász gyulaként brassóban született brassai sírja is, akit egyébként "Párizs szemének" —  nevezett barátja, henry miller amerikai író. 

 

 

 

2 komment

Címkék: baudelaire sírja sartre sírja beckett sírja


A bejegyzés trackback címe:

https://belabarna.blog.hu/api/trackback/id/tr60931320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NickelADeón 2009.02.09. 11:40:29

Nem tudom, hányan ismerik Budapesten a Fiumei úti Nemzeti Sírkertet, nagyon jó kis hely. Alig lézeng valaki Vörösmarty, Arany, Szerb Antal, Csontváry, Kosztolányi és sok-sok nemzeti nagyság síremléke között. Akárhova nézel, valami híres ember nyugszik ott. Hangulatos, és szép mauzóleumok is vannak, mint Kossuth-é vagy Deáké. Keletitől 5 perc gyalog.

B à la Brown 2009.03.06. 16:15:31

igenigen. és gárdonyi sírja egerben, a szegedi temetőben móra, juhász gyula, érdemes hazai temetőkben is csámborogni kicsit!!!
süti beállítások módosítása