HTML

Csámborgó

csámborgásaimról

Friss topikok

2009.03.10. 20:39 B à la Brown

"Leglatinabb vidéki városunk"

„…az ősi városok java elveszett közben s megmaradt a másik fajta, megmaradtak a fényes pénzügyi paloták s a központi járásbíróságok. Egyetlen valódi kivételről tudok s ez nem Sopron, mely osztrák vidékiességbe olvad, hanem Eger, amely – mint Salzburg Ausztriában – leglatinabb vidéki városunk”. Cs. Szabó László Egert méltató sorai a Nyugat 1936 évi első számában láttak napvilágot Őszi napok Egerben címmel.

hogy mennyire is latin, illetve olasz eger városa, ma ezt próbáltam kutatni, illetve az eddigi kutatásaimat tanulmány-formába önteni. annyira olasz hangulatba kerültem, hogy megkívántam valami talján kaját, így délután fél háromkor az egri vár tövében lévő tonno pasta bárba tértünk be. isteni volt a kaja. szóval aki finom olasz kaját akar enni egerben, irány tonno, a dobó utca 23 szám alatt.

Szólj hozzá!

Címkék: eger tonno pasta bár latin város


A bejegyzés trackback címe:

https://belabarna.blog.hu/api/trackback/id/tr80994496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása