HTML

Csámborgó

csámborgásaimról

Friss topikok

2009.04.19. 22:50 B à la Brown

Vino rosso

fehérbor márpedig nincs, hallja néha az ember, vagy ha nem azt, akkor azt, hogy az nem ér. székely barátom mindig elmeséli, hogy ha a székely bácsi elmegy orvoshoz, s az veresbort ír fel neki, s elmagyarázza: bácsi, milyet pesál, ha fehéret iszik? sárgát. s ha veresbort? dejszen akkor is sárgát. no bácsi, mer a veresborbul legalább marad valami a szervezetben.

nem mintha mondjuk székelyföldön sok veresbort ittam volna (s ez most nem palócos csipkelődés a székelyek felé), bár ott oláföldön termelnek egy murfatlar nevű nedűt, abból mindig van itthon egy palackkal. meg ugye a trafipaxos szerb rendőrnek is odaajándékoztam múlthét környékin egy veresbort lázár cár nevére hallgatót, szerencsére milica cárnőt sikerült megmentenem, az is veresbor:) a mátraalja közepén (fehérbor-vidék az istenigazából) édsapám is mindig tukmálja rám a vérképzőt, mert veres-veres mindkettő, esküszik is a borára az öreg, az biztos hogy aba nembeli felmenőink nem nagyon ittak még olyat:)

node voltunk szombat este egy buliban, s végtére is ott is veresbort ittunk, s ez most nem palócos csipkelődés a házigazdák felé, mert ugye a hangulat volt fontos. ammeg vót, úgyhogy akkor jó bor vót. a nevét nem árulom el, titkos recept. :)

 

Szólj hozzá!

Címkék: vino rosso


A bejegyzés trackback címe:

https://belabarna.blog.hu/api/trackback/id/tr641075134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása