HTML

Csámborgó

csámborgásaimról

Friss topikok

2009.09.03. 18:12 B à la Brown

Programajánló: Kun Világtalálkozó

tilos fényképezni ópusztaszeren a feszty-körképet. tavasszal újságíróként ott járva azonban írásbeli engedélyt is kaptam az igazgatóságtól, így az alábbi két saját feszty-képem legális. viszonozva szivességüket, most egy ópusztaszeri programra is felhívom a figyelmet. innentől idézet:

"A kiskun és a nagykun települések a kun hagyományok ápolása, a kun identitás megőrzése, ápolása és továbbfejlesztése céljából 3 évenként Kun Világtalálkozó néven rendezvénysorozatot indít. Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark a Kunság részeként bekapcsolódik a Világtalálkozóba.
Az Emlékparkban található kun szoborpár új helyen került felállításra, egy kunhalmon, felvéve az előnyösebb, keleti tájolást. Immár a Radnai-hágó irányába néznek. A halomnak helyet adó, eddig "nagyrétnek" nevezett terület is új nevet kap: Kunság, vagy latinul Cumanorum Campus, ezzel is megemlékezve a kunok és a magyarok közös múltjáról. A halom megépítéséhez szükséges földmennyiséget - az összefogás jeleként - kun települések szállították Ópusztaszerre. E szobrok ünnepélyes felavatására kerül sor 2009. szeptember 17-én, a települések polgármestereinek részvételével."

Szólj hozzá!

Címkék: ópusztaszer kun világtalálkozó


A bejegyzés trackback címe:

https://belabarna.blog.hu/api/trackback/id/tr621358255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása