HTML

Csámborgó

csámborgásaimról

Friss topikok

2009.12.09. 10:16 B à la Brown

A Vatikánban este tízkor lesz az "éjféli" mise

bő egy hónapja voltam a vatikánban, akkor erről kevés képet tettem fel. most íme néhány saját, csak a vatikánról, s ehhez kapcsolódóan egy friss hír, így karácsony előtt:

"Vatikánváros / A hagyományokkal szakítva az idén este tízkor kezdődik a karácsonyi mise az Szent Péter bazilikában éjfél helyett - jelentette be hétfőn a Vatikán.

Federico Lombardi pápai szóvivő a döntést azzal magyarázta, hogy ezzel enyhítenek a XVI. Benedekre váró terheken egy olyan időszakban, amikor amúgy is rendkívül elfoglalt a katolikus egyházfő. Nincs ok az aggodalomra az egészsége miatt - tette hozzá a szóvivő. A könnyítést a munkatársak tanácsolták, és a 82 éves pápa elfogadta - mondta.
    Az egyházfő év végi programja már kedden, a szeplőtelen fogantatás ünnepén megkezdődik, és csak december 31-én, egy esti istentisztelettel ér véget. Sok ideje nem lesz pihenni, mert újév napján délelőtt tízkor már újból misézni fog a Szent Péter téren."

Szólj hozzá!

Címkék: vatikán róma éjféli mise


A bejegyzés trackback címe:

https://belabarna.blog.hu/api/trackback/id/tr471585385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása