HTML

Csámborgó

csámborgásaimról

Friss topikok

2009.12.29. 18:28 B à la Brown

Fogarastól Stockholmig

csesztetnek sokan, hogy mit ülünk már itthon. de ideje van az anyaggyűjtésnek, s ideje van a feldolgozásnak. úgyhogy most régi utazások feldolgozása, cikkírások, tanulmányírás, disszertációírás zajlik éppen.

aminek néha-néha gyümölcse is látszik: tegnap jelent meg a turista magazin 2010 januári számában is két cikkem, a fogarasi havasokról meg stockholmról. hozzáférhető a nagyobb újságárusoknál:)

1 komment

Címkék: stockholm fogaras turista magazin fogarasi havasok


A bejegyzés trackback címe:

https://belabarna.blog.hu/api/trackback/id/tr421630921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Joe the Reformer 2009.12.31. 22:05:29

TBB!
Ez egy szilveszteri kötekedő komment! Na nem veled. Megvetettem az általad ajánlott Turista Magazint, a benne lévő fogarasi cikked nagyon korrekt, és nemcsak ez, hanem a városi nemzeti parkot bemutató is. De a környezet! Egy halom PR cikk meleltt, a Nobel-díjas írónkra hajazó nevű szerző tollából olvasható „A magyar síelés bölcsőjében” c. szösszenet. Megtudható belőle, hogy a Bánkúttal azonos távolságra lévő (honnan származhat a szerző? Kolozsvárról, Egerből, vagy?) Körmöcre hosszabb idő alatt lehet eljutni, és a CÉLPONTIG NEM ÉRDEMES IGAZÁN KISZÁLLNI! Az út Parasapusztán és Kurpinán (Krupina helyett) át vezet Ostra Luka felé. Kérdés, hogy Zólyom, miért nem Zvolen és Körmöcbánya miért nem Kremnica. De ily apróságokon ne akadjunk fel, hiszen megtudható a cikkből, hol lehet jól elfogyasztani a szendvicseket, és milyen hátrányai vannak az autós túrának (vissza kell térni az autóhoz!). Hasonló szellemi magasságok után már meg sem lepődhetünk azon, hogy sikerült megtalálnia a szerzőnek a nehezen értelmezhető Tunel-hágót, amit sikerül úgy bemutatnia, hogy meg sem említette Görgey Artúr nevét, pedig még szlovákul is így nevezik (Tunel Görgeyho). Azt azonban elképzelni sem tudtam eddig, mekkora probléma lehet, ha szembe jönnek velünk egy gyalog járható alagútban. Nem olvasta talán ugyanezen a lapban megjelent cikket a 2004/9-es számban (Európa közepén. Körbe a Körmöci-hegységen. BB), ami a 10. Google találat!
Ha a szerkesztő nem ügyel jobban a cikkek minőségére, az olvasó könnyen bizalmát vesztheti. Biztos, hogy itt volt a magyar síelés bölcsője? Hiszen a nem Nobel-díjas szinte meglepődik, hogy nem a Buda melletti hegyekben!
BUÉK, de szépüljön végre a szomszéd is!
süti beállítások módosítása