HTML

Csámborgó

csámborgásaimról

Friss topikok

2009.07.04. 22:30 B à la Brown

Vár Hotel - Visegrád

öt nap kellemes nap után péntek reggel (július 3-án) kicsekkoltunk visegrádi szálláshelyünkről, a Vár Hotelből. a kellemetes szálloda rögtön a hajóállomás mellett, a salamon torony szomszédságában van, innen jártuk be az alább említett helyeket. a szálloda személyzete nem volt túláradóan kedves, néha inkább mélázóba hajlott, de ettől függetlenül korrekt volt a kiszolgálás, minden.

és állítólag görgey vadászkastélya volt ez a bemutatkozó honlap szerint (http://www.varhotel.hu/), de ez nem ellenőrzött információ, görgey-ügyekben járatosak sem tudtak pontos infót adni. na mindegy, az biztos hogy görgey élt visegrádon, s az is biztos hogy mi pár kellemes napot töltöttünk el ebben a kastélyszállóban, aminek egyébként hangulatos diófás-kerthelyisége is van, mellékelek róla egy éjszakai képet.

3 komment

Címkék: vár hotel visegrád


A bejegyzés trackback címe:

https://belabarna.blog.hu/api/trackback/id/tr581227048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jjpjj 2009.07.04. 23:51:50

A ház a Fő utca 5. szám alatt található. Görgei nem vadászni járt Visegrádra, hanem "önkéntes" száműzetésben töltötte itt élete utolsó szakaszát, amire nem igazán a nagyvilági élet volt jellemző. Bár vadászni azt vadászott, így a "vadászkastélya" és a lakóháza ugyanaz az épület volt. Visegrádi életéről legszebben Féja Géza írt. (Viserádi esték) Van itt G. lépcső, bérc, emlékmű, és emlékkiállítás ez persze csak 2009. június 30-ig.

B à la Brown 2009.07.05. 00:06:23

köszönöm az infót! a féja könyvet barátom is emlegette, valszeg elkérem. a szálloda címe elvileg fő út 9., mellette volt a görgey-lépcső és egy emléktábla is, azokat megtaláltam

jjpjj 2009.07.05. 07:18:43

@B à la Brown: kedden kilenc körül odaadhatom :-)
süti beállítások módosítása