HTML

Csámborgó

csámborgásaimról

Friss topikok

2009.03.07. 19:20 B à la Brown

"Ki kell a nőknek?" (Der Mann, den Frauen wollen)

imádom a német filmeket - s bár filmértő ismerőseim kiakadnak, hogy mit jelent ez, nem akarom magyarázni, nem akarom kifejteni, ez csak egy érzés, sok-sok 2000 óta forgatott egyszerű német játékfilm megtekintése után alakult ez ki bennem, egyszerűen szeretem a német filmeket, a könnyed vígjátékokat például nagyon is. jó a németeknek az önértékelése, tudnak önironikusan magukhoz és társadalmukhoz közelíteni - és nem vagyok hajlandó olyan hülyeségekkel vitatkozni, akik a németek nyaraláskori viselkedésükkel és a német nyelv úgymond csúnyaságával próbálnak érvelni ellenem.

szóval a könnyed német filmek is jók, pénteken is láttam egyet, liane forestieri, egy bajor dialektusú, allgaui születésű (1975), félig olasz félig bajor színésznő volt az egyik főszereplő. magyarul a Ki kell a nőknek? címre fordították, A férfi, akit a nők akarnak (Der Mann, den Frauen wollen)

A film ismertetése: Maxnak, a kedves és barátságos gimnáziumi tanárnak sajnos nincs sikere a nőknél. Akármennyire udvarias és bármennyire is tudna szeretni, egész egyszerűen senkinek sem kell. Már majdnem feladná az egészet, amikor is egy barátja, Stupps evolúciós elméletét követve, mely szerint mindig az erősebb hím győz, Max felcsap igazi macsónak. A dolog bejön, minden remekül működik, ám amikor megismerkedik Annikával, hiába minden elmélet.

(színes német vígjáték, 90 perc, 2005)
rendező:  Christoph Schrewe
forgatókönyvíró:  James Dutcher
operatőr:  Mathias Neumann
producer:  Leah Hecker
szereplő(k):
Marco Girnth (Max)
Johann von Bülow (Stupps)
Julia Thurnau (Miriam)
Liane Forestieri (Annika)
Dominic Booer (Thore)
 
szóval könnyed pénteki kikapcsolódás német filmet nézni, ja, és a főszereplő bajor csajról mellékelek itt két képet
 
 
 

Szólj hozzá!

Címkék: der mann den frauen wollen


A bejegyzés trackback címe:

https://belabarna.blog.hu/api/trackback/id/tr42987902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása