HTML

Csámborgó

csámborgásaimról

Friss topikok

2009.03.10. 01:25 B à la Brown

"Gyönyörködni a felvidéki tájak fenségében"

"- az itt közétett írásokban talán elsősorban csak gyönyörködni és gyönyörködtetni akart. Gyönyörködni a felvidéki tájak fenségében, figuráinak szeretetre méltó ravaszságában, s főként szépséges, üde leányzóiban..." - írja a fülszöveg egy mikszáth kötetről, amit még 3 (azaz három) forintért vettem egykoron. csámborogni akartam képzeletben a felvidéken, ezért hát vasárnap elővettem ezt a 3 forintos kötetet, s elolvastam belőle A dzsentrifészek és A szökevények című kisregényeket. annyira kellemes kikapcsolódás volt, meg kis retro-érzés is, a sok monitor után megsárgult lapokat olvasni furcsa szagú régi papíron. s közben képzeletben bejárni görbeország, a felvidék gyönyörű tájait.

az olvasáson kívül egyébként, ha már görbeországnál tartunk, akkor meg kell említeni, hogy vasárnap azért csak sikerült egy 124 kilométeres kört tenni a mátraalján valóságosan is, csámborogni egy kicsit görbeország déli gyepűjén. ki sem lehetne bírni, mikszáth olvasás után, hogy ne nézzen meg az ember magának egy jó palócot:))))

 

Szólj hozzá!

Címkék: felvidék palóc mikszáth görbeország a szökevények


A bejegyzés trackback címe:

https://belabarna.blog.hu/api/trackback/id/tr24992768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása