HTML

Csámborgó

csámborgásaimról

Friss topikok

2009.04.03. 21:57 B à la Brown

Kasimir és Karoline

egy március végi kedden, két nap kihagyás után francseszkával és monával újra színházba mentünk. pajkos csikó vigyázott addig borira és boldira. nos, ő járt jól. kasimir és karoline, ödön von horváth, krúdy kamaraszínház nyíregyházáról. végignéztük, de utána rohantunk a szabad levegőre, élni az életünket, és nem vártuk meg a fesztivál eredményhirdetését. így azt csak pilisy csnge sajtóközleményéből tudom idézni:

"Véget ért a XX. Stúdiószínházi Fesztivál

A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház előadása zárta az idei, XX. Magyar Stúdiószínházi Fesztivált a Gárdonyi Géza Színházban. Amíg a zsűri tanácskozott az egri Cabaret Band adott koncertet.

Habis László, a házigazda, Eger polgármestere örömét fejezte ki, hogy „19-re húztak egy lapot”, és idén is megrendezhették a találkozót, amelyet közönségsikernek nevezett. Arra utalt, hogy mind a tíz előadást teltház előtt játszották, ez legalább 800 nézőt jelent. Koltai Tamás, kritikus, a zsűri elnöke hangsúlyozta, hogy milyen fontos szerepe van a stúdió előadásoknak a színházak életében. A fesztiválról elmondta: erős és jó színvonalú találkozó volt, ahol együtt jelent meg az új magyar dráma, a regényadaptáció, a zenés, és a határon túli színház, valamint a gyermekszínház. Ez is mutatja, milyen széles képet ad a fesztivál a magyarországi színházi gondolkodásról. Végül kihirdette az eredményt. A szakmai zsűri a Szabadkai Népszínház Magyar Tagozatának Háy János: A Gézagyerek című istendrámáját, a nyíregyháziak Kasimir és Karoline című produkcióját, Zalán Tibor antik mesejátékát, a Rettentő görög vitézt a Stúdió K előadásában, valamint az egriek Shakespeare: A velencei kalmár című előadását díjazta 250-250 ezer forinttal."

hogy lehet a velenveit egy kategóriában említeni a kasimirrel? basszuskulcs. na mindegy, a tisztesség kedvéért azért álljon itt 3 kép a nyíregyháziak darabjából.

 

Szólj hozzá!

Címkék: kasimir és karoline stúdiószínház


A bejegyzés trackback címe:

https://belabarna.blog.hu/api/trackback/id/tr41044857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása