HTML

Csámborgó

csámborgásaimról

Friss topikok

2010.01.31. 11:25 B à la Brown

Kiáltvány: Éljen a hó!

akkor is imádom a nagyhavat, naa. és akkor is terjesztem, hogy kell ez a hó, ha csak 1-2 embernek tetszik mondandóm. szóval emberek, induljunk ki abból, hogy voltak olyan korszakok, amiket úgy címkéztek, hogy "az emberiség legyőzi a természetet". van egy rossz hírem, a dolog nem működik, sőt visszaüt. nagyon keményen visszaüt. kényelmünk érdekében persze szemellenzőt veszünk fel, és nem vagyunk hajlandók tudomásul venni ezt. persze én se mondom, hogy legyünk ősemberek, és menjük vissza. de meg kéne próbálni harmóniában élni a természettel, a fenébe is. ha esik a hó, hát essen, élvezzük. kell az a hó. ha majd elolvad, és leszivárog a talajvízbe, pótolja vízkészletünket, és elárulom azt a nagy titkot is, amit kb általános iskolában tanítanak, hogy tavasszal bizony ettől is zöld a természet. szóval üzenem a csak tavasztkedvelőknek, hogy hó nélkül nincs tavaszi zöld. szóval a hó ivóvíz, élet, kaja. ja, hogy idegesít embereket és sóznak vadul? üzenem nekik, hogy gyermekeik ivóvizét sózzák el... 

szóval kell ez a hó. akik mégiscsak jajjjgatnak, azoknak üzenem, szabad költözködési jogJ szerencsére rinyálni és jajjgatni a trópusokon is lehet: jaaaj, malária van, jaajj, hőség van, jaaaaj, mérges állatok vannak, jajjj, sivatag van, jaaaj, nem iható a víz. elárulom, kevés olyan hely van, ahol légkondis 20 fok van teljesen steril környezettel. irodának hívják: jahhh, hogy ott meg dolgozni kell?:) jahh, és hogy az ilyen mesterségesen steril környezetnek akkora az ökológiai lábnyoma, hogy már dédunokáink létfeltételeit is feléljük vele lassan? sebaj, első a saját kényelmünk, meg hogy jajjgathassunk a fránya hó miatt… wazzze.
most hogy kidohogtam magam (én szóltam:), elmesélem, hogy a gyönyörű hóban fél napig csámborogtunk lányommal egerben és a határbanJ pirospozsgás arc, friss levegő, egészség legyen meg térerő. most pedig kikapcsolom a gépet is, már bekészítettem a csipkebogyós (apám szedte) tea mellé egy kétkötetes regényt, azt fogom olvasni. néha néha meg kimegyünk: hóangyalka, hóember, hógolyó, hóvárépítés és még lehetne sorolni.
chilles gyönyörű havazást mindenkinek:)

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://belabarna.blog.hu/api/trackback/id/tr861716544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neomatsek 2010.01.31. 12:28:24

mi örültünk a hónak,olyan szépen esett,h párommal felkaptuk a fényképezőgépeket és gyalog vágtunk neki a városnak,voltunk a ligeti tónál,a várban,és egyrészt örültünk a hónak,másrészt meg annak,h rengeteg emberkével találkoztunk,aki szintén fényképezőt szorongatott a kezében:D:D:D

Attikámotok 2010.01.31. 12:42:42

Ez nagyon kerek volt. Lájkolom.
ÁMEN

npo 2010.02.01. 09:50:34

:) hooooooóóóóóóóóóóó
süti beállítások módosítása